Oslo Pride 2019

14. juni – 23. juni

Oslo Pride 2019
fra fredag 14. juni til til søndag 23. juni

Velkommen til skeive som streite, venner, familie og støttespillere!

Arenaene
Oslo Pride er FRI Oslo og Akershus’ største arrangement gjennom året.

Festivalen vår og arenaene vi skaper – Pride Park, Pride House, Pride Art og Pride Parade – planlegges og gjennomføres av hundrevis av frivillige.

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold:  En ti dager lang festival hvor alle har frihet til å være akkurat den man er.

Velkommen!

Sjekk ut programmet. Oslo Pride byr på 100-vis av arrangement:

En historie verdt å kjempe for! Pride 50 år!

50 år med Pride, kamp og kjærlighet! 🏳️‍🌈 I år feirer vi den skeive historien – vår historie.Politiske kamper, protester og store seire, men også nære øyeblikk, kjærlighet og personlige opplevelser.Det er vår historie. Det er en historie å være stolt av. Og det er en historie verdt å kjempe for. I år samler vi inn bilder, fortellinger og minner til Instagram-profilen @pride50aar.Del gjerne din historie med oss: historie@foreningenfri.no#enhistorieverdtåkjempefor

Publisert av FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold Onsdag 5. juni 2019

Tema for pride i Norge
Pride-tema har man hatt i Oslo siden 2012. I 2015 ba man om publikums innspill til tema for første gang, og siden 2017 har pridetema vært nasjonalt.

2012: Ungdom.
2013: Individets rett.
2014: Menneskerettigheter.
2015: Kjønn.
2016: Solidaritet.
2017: Fryktløs kjærlighet. 
2018: Familie.

2019: Historie. 

I 2019 er det 50 år siden Stonewall-opprøret i New York, et opprør som av mange regnes som starten på den moderne skeive rettighetskampen. Derfor er historie tema for FRIs pride-festivaler i 2019.

For FRI Oslo og Akershus handler historie om at pride har sine røtter i opprør. For oss handler historie om tusenvis av folks unike erfaringer og minner.

Historie handler om kunnskap om hva som har skjedd, kampene vi har tatt i vår mangfoldige skeive bevegelse, om våre nederlag og alle vi har mistet. Om alt som har formet oss. Historie handler om at våre skeive rettigheter er framkjempet, men også at disse må forsvares og utvides på flere områder. Kampen er aldri over. 

Historie som pride-tema handler dessuten om våre liv her og nå. Vi skaper alle historie på veiene vi går. Gode, skeive liv er målet, og det er noe vi alle i samfunnet må ta ansvar for. Alltid.

Et godt minne fra FRIs flåte fremst i paraden 2018 – med mange av våre Oslo Pride-FRIvillige!

Oslo Pride 2018: FRIvillig-flåta

AMAZING! Sånn så det ut da vi kjørte inn Oslos hovedgate Karl Johan fremst i paraden med mange av våre FRIvillige på lasteplanet på lørdag. Vi er så uendelig stolte av dere - for uten dere hadde vi ikke klart å arrangere festivalen vår - Oslo Pride - som betyr så mye for så mange! En million takk til alle våre frivillige og hele vår vakre og store FRI-familie som gikk med oss i paraden på lørdag. Foto: Øyvind Rones (Resident dj og klubbarrangør - Indieseksuell og Seksuell). 🌈🌈🌈 Swedish House Mafia 🌈🌈🌈

Publisert av FRI Oslo og Akershus Mandag 2. juli 2018

Følg FRI Oslo og Akershus på Facebook, Twitter og Instagram

X
X